Doar o săptămână ne mai desparte de ospăţul de Paşte, cu miel, drob şi ouă roşii. Ca să treacă mai uşor ultimele zile din post, răsfaţă-te cu preparatele gustoase pe care ţi le recomandăm azi. Sunt uşor de făcut şi îţi garantăm că te vei linge pe degete. Doar o săptămână ne mai desparte de ospăţul de Paşte, cu miel, drob şi ouă roşii. Ca să treacă mai uşor ultimele zile din post, răsfaţă-te cu preparatele gustoase pe care ţi le recomandăm azi. Sunt uşor de făcut şi îţi garantăm că te vei linge pe degete.
Ingrediente: opt ciuperci mari, un ardei gras galben, un dovlecel, o legătură de pătrunjel, o ceapă roşie, sare, două linguri de ulei.
Mod de preparare: se spală bine ciupercile şi li se scot codiţele. Se toacă mărunt ceapa, ardeiul, dovlecelul, codiţele ciupercilor şi pătrunjelul, apoi se amestecă într-un castron cu o lingură de ulei şi cu sare, după gust. Se aşază ciupercile într-o tavă unsă cu ulei, se umplu cu amestecul de legume şi se introduc la cuptor 30-40 de minute.
Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 kg soia (bucăţele), două cepe mari, o rădăcină de pătrunjel, un dovlecel, trei roşii, ulei, sare, o linguriţă de delikat, o cană de apă.
Mod de preparare: cartofii se spală bine şi se pun la fiert, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii de 1 cm grosime. În paralel se fierbe soia, apoi se dă prin maşina de tocat. Ceapa, dovlecelul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă, într-o tigaie acoperită, în puţin ulei. Legumele călite se amestecă bine cu soia şi se potrivesc de sare. Se unge o tavă cu ulei şi se aşază în ea câte un strat de cartofi şi unul de soia, astfel încât deasupra să rămână un strat de cartofi. Peste aceştia se aşază din loc în loc felii de roşii, se toarnă o cană de apă în care a fost dizolvat delikatul şi se introduce tava în cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente: două vinete, şase