Comercianţi şi expozanţi din toate colţurile ţării se adună în Bucureşti la târgurile care marchează sărbătoarea Paştelui pentru a prezenta delicatese culinare tradiţionale, arta încondeierii ouălor sau îndemânarea şi priceperea pregătirii cărnii de miel.
Unul dintre cele mai renumite târguri organizate cu ocazia Sărbătorilor Pascale este cel de la Muzeu Naţional al Ţăranului Român. Olari, cioplitori, pielari, rudari, fierar, ţesătoare şi mulţii alţii se reunesc la Târgul de Florii pentru a-şi expune măiestria în faţa bucureştenilor, dar şi vizitatorilor din provincie care călătoresc special pentru a participa la eveniment.
Meşterii vor prezenta în cadrul târgului icoane, articole de îmbrăcăminte tradiţională, intrumente muzicale, mobiler şi podoabe de toate culorile.
Asta nu înseamnă că lipsesc preparatele tradiţionale. Pentru cei care vin special să se târguiască pentru d`ale gurii, expozanţii au pregătit turtă dulce ca la mama acasă, kürtös kalács, deserturi tradiţionale, halviţa de altădată şi nelipsita miere de albine.
Bineînţeles că nu vor lipsi pălinca, vinul şi alte băuturi tradiţionale, dar nici sucurile naturale.
Cei mici au şi ei parte de activitate. Teatrul de animaţie îi va ţine ocupaţi în timp ce părinţii se târguiesc cu comercianţii.
Târgul de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi-a deschis porţile azi şi poate fi vizitat până duminică, 8 aprilie 2012, între orele 10.00 – 18.00.
„Cu iepuraşul prin Obor“
Ieri a început şi „Târgul de Paşti al Bucureştilor“, care se ţine în complexul Bell`Agio Casa, situat pe Calea Rahovei. Evenimentul adună peste 60 de artişti din toată ţara, printre cei mai renumiţi numărându-se familia de sculptori şi pictori Victoria şi Marian Zidaru, scriitorul Gheorghe Florescu, autor al volumului „Confesiunile unui cafegiu“, muzici