Din 2014, Bucureştiul ar putea să nu mai beneficieze de fonduri comunitare pentru finanţarea lucrărilor de infrastructură. În prezent, Bucureştiul se numără printre zonele cu rată scăzută de absorbţie a fondurilor europene.
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, că, „având în vedere cum se prezintă propunerile privind viitoarea perioadă de programare 2014-2020, Bucureştiul nu va mai putea beneficia de fonduri comunitare pentru lucrări de infrastructură".
„Nu avem foarte multe lucruri pozitive de a spune în ceea ce priveşte capacitatea de absorbţie în municipiul Bucureşti. Din păcate, dacă ne uităm la rata de absorbţie, constatăm că Bucureştiul este undeva printre zonele unde s-a absorbit cel mai puţin", a comentat Leonard Orban.
El a spus că situaţia Bucureştiului reprezintă „o mare problemă", în condiţiile în care este nevoie în continuare de sume importante care să fie alocate.
„Având în vedere cum se prezintă propunerile privind viitoarea perioadă de programare 2014-2020, Bucureştiul nu va mai putea beneficia de fonduri comunitare pentru lucrări de infrastructură. Sigur, este vorba doar despre propuneri, este foarte probabil că România va lupta foarte serios pentru a obţine această posibilitate de a finanţa pentru Bucureşti lucrări de infrastructură. Dar, pentru a obţine aşa ceva, e nevoie ca şi poveştile de succes să înceapă să apară şi în Bucureşti", a subliniat Leonard Orban. În 2010, din toate veniturile municipalităţii, doar 0,05% proveneau din fonduri europene, potrivit viceprimarului Mircea Raicu. Există localităţi în România unde ponderea depăşeşte 70-80%. Din 2014, Bucureştiul ar putea să nu mai beneficieze de fonduri comunitare pentru finanţarea lucrărilor de infrastructură. În prezent, Bucureştiul se numără printre zonele cu rată scăzută de absorbţie a fondurilor europene.
Minis