Fructele de pădure, fie că este vorba despre mure, căpşune, afine sau zmeură, toate ajută la prevenirea Parkinsonului. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de oamenii de ştiinţă britanici împreună cu cei americani, care au observat că acest tip de fructe îi protejează mai mult pe bărbaţi, decât pe femei împotriva acestei boli.
Datele cercetării arată că bărbaţii care includ în dieta lor fructele de pădure, dar şi alte alimente care sunt bogate în flavonoide, prezintă un risc cu 40% mai mic de a se confrunta cu această afecţiune, informează Daily Mail.
Savanţii au constatat că bărbaţii care mănâncă în fiecare săptămână acest tip de fructe îşi diminuează predispoziţia la Parkinson cu un sfert, spre deosebire de cei care nu mănâncă niciodată fructe de pădure.
Flavoniodele, substanţele care se găsesc în ceai verde şi vin roşu, sunt antioxidanţi care ajută organismul să lupte împotriva bolilor de inimă, a anumitor forme de cancer şi a demeţei.
Potrivit cotidianului britanic, acesta este cel mai mare studiu realizat pe această temă, în condiţiile în care au fost implicaţi 130.000 de voluntari, femei şi bărbaţi, dintre care 800 de participanţi au dezvoltat această boală în cei 20 de ani de monitorizare. Rezultatele cercetării au arătat că aceste substante ajută la prevenirea rigidităţii masei musculare.
Cifrele citate de Daily Mail arată că în Marea Britanie 125.000 de persoane suferă de Parkinson, iar anual sunt diagnosticaţi cu această boală alţi 1.000 de britanici.
Pentru a ajunge la această cercetare, persoanele implicate au trebuit să raporteze cercetătorilor ce diete urmează, ce vârste au şi ce stil de viaţă urmau. Rezultatele au arătat că bărbaţii care mâncau fructe de pădure des prezentau un risc cu 40% mai mic de a suferi de Parkinson, spre deosebire de cei care nu aveau aceste fructe incluse în regim.
Datel