Sarbatorile pascale nu ar fi la fel fara bucuria celor mai mici membri ai familiei, care asteapta cu nerabdare venirea iepurasului. Chiar daca nu este tocmai un obicei autohton si nu are nicio legatura cu traditia crestina, putem raspandi putina bucurie in jurul nostru odata cu venirea primaverii.
De unde vine traditia
Obiceiul iepurasului de Paste, care, de cativa ani, a venit si pe plaiurile mioritice, este un ritual pagan. In simbolistica universala, iepurasul reprezinta fertilitatea si natura care reinvie odata cu primele raze de soare. Legenda iepurasului ca simbol pascal a aparut pentru prima data in Germania, avandu-si sursa in traditiile precrestine. De aici si cel mai simplu cadou de iepuras, dulciurile in forma simpaticului animal. Precursoarele figurinelor de ciocolata au fost dulciurile preparate in casa din coca si zahar. In spiritul traditiei se spune ca, daca copiii au fost cuminti, iepurasul darnic ii va vizita in ziua de Paste cu oua de ciocolata, iepurasi si multe alte dulciuri numai de el facute.
Sa inceapa vanatoarea de oua
Tot traditia spune ca, pentru a-l astepta cum se cuvine pe iepuras, cei mici trebuie sa construiasca un cuib sau un cosulet, intr-un loc ferit de privirile celor mari. O pot face undeva in casa sau, si mai bine, in gradina. In acel loc secret, iepurasul este asteptat sa aduca surprizele. In unele mituri, sarbatoarea Pastelui si-ar fi luat numele de la o zeita anglo-saxona, Eostre, care ar fi avut ca animal de companie un iepure. Animalul favorit al zeitei a facut primul ou colorat. Si de aici, inventivul popor american a scos jocul "ascunsului oualor" si "vanatoarea de oua".
Primavara in hainute noi
Pe langa clasicele dulciuri, venirea iepurasului este prilejul ideal sa reinnoiesti si garderoba copilului. In aceasta perioada poti beneficia de tot felul de oferte promotionale. Hainele noi sunt