În timp ce se lupta cu flăcările pentru stingerea focului ce ameninţa o bisericuţă monument istoric, din „Dealul Mircii", un tânăr s-a intoxicat
În ultimele 24 de ore, incendiile la vegetaţia uscată s-au ţinut lanţ. Numai pompierii militari au participat la stingerea mai multor incendii izbucnite la Râmnicu Vâlcea (cinci), Malaia, Guşoeni, Prundeni (două), Mateeşti, Budeşti, Stoeneşti şi Suteşti. „Flăcările care au cuprins 213 hectare s-au declanşat ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor. Alte 14 incendii, din 14 localităţi au fost stinse de membrii servicilor de voluntariat", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
Un tânăr s-a intoxicat în lupta cu flăcările
Focurile au fost pe punctul de a mistui şi trei biserici. Una dintre ele, monumet istoric, este micuţa bisericuţă din lemn din locul denumit de localnici „Dealul Mircii", din Buneşti. „Am avut noroc că nu a bătut vântul că flăcările se apropiaseră la 500 de metri de bisericuţă. În încercarea de a stinge incendiul, un tânăr s-a intoxicat şi a fost trimis, de urgenţă, la spital, cu Ambulanţa. Cei care nu lucrează terenurile şi le lasă în pârloagă, dau foc la vegetaţie şi când văd că nu mai pot face faţă, fug să li se piardă urma. Este foarte greu să faci dovada că respectivul a pus focul, că altminteri ar fi amendat sau i s-ar putea sista şi subvenţiile. Unii tocmai de asta pun focuri la mărăcinişuri. Ca să nu muncească pământurile", a spus primarul din Buneşti, Viorel Radi. În locul unde se află respectiva bisericuţă, domnitorul Mircea cel Bătrân a vrut să construiască un mare lăcaş. Pentru că în zonă nu avea apă, a construit Mânăstirea Cozia, la Călimăneşti.
Distugerea bisericilor, semn rău
La Budeşti, flăcările s-au apropiat de câţiva metrii de biserica din sa