Deşi trei complete de judecată au constatat definitiv şi irevocabil că ansamblul urbanistic construit de milionarul Iulian Dascălu este ilegal, lucrările continuă în ritm alert, iar complexul îşi va deschide porţile pe 31 mai.
Afacerea Palas, ilegală definitiv şi irevocabil FOTOGALERIE
Curtea de Apel Bucureşti a confirmat prin decizia de ieri, 5 aprilie, că lucrările de la Palas sunt ilegale, fiind a treia instanţă care demolează fundaţiile proiectului.
Periplul juridic al afacerii Palas a început în 2006, atunci când omul de afaceri Dănuţ Prisecariu a atacat în instanţă hotătârile de Consiliu Local prin care Primăria concesiona milionarului Iulian Dascălu un teren de 12 hectare din spatele Palatului Culturii pentru construcţia ansamblului şi prin care municipalitatea încheia un contract de asociere cu investitorul.
„Regele mallurilor“,dator la Primăria Iaşi FOTO
După patru ani de procese, Curtea de Apel Oradea constată irevocabil pentru prima dată că hotărârile CL sunt ilegale. Şi magistraţii Curţii de Apel Iaşi decid în luna mai anul trecut că cinci autorizaţii de construcţie eliberate de Primărie sunt ilegale, pe motiv că imobilele firmei Iulius Group sunt ridicate la o distanţă mai mică de 100 de metri de două monumente istorice, Palatul Culturii şi ruinele Curţii Domneşti. Mai mult, Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului îi cere prefectului Dragomir Tomaşeschi să anuleze aceste autorizaţii.
Primarul Nichita, premiat pentru tunul de la Palas de la Iaşi
Chiar dacă proiectul Palas a fost demolat şi de a treia instanţă, atât reprezentanţii Primăriei, cât şi ai investitorului spun că mai au căi de atac. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ieri o parte din motivele de revizuire invocate de Primărie, celelalte urmând a fi judecate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 29