Astăzi, Judecătoria Braşov a decis achitarea lui Cristian Cioacă şi a lui Adrian Niţu, coinculpat din dosarul privind infracţiunile informatice. În acelaşi dosar, Curtea de Apel Braşov îl condamnase pe Cioacă, în septembrie 2010, la 3 ani cu suspendare.
În luna februarie 2012, Judecătoria Braşov a declarat moartea prezumată a Elodiei, decizie în baza căreia a fost eliberat certificatul de deces. Cristian Cioacă a depus acest act la dosarul privind infracţiunile informatice, solicitând instanţei, prin avocat, achitarea. “Potrivit art. 1 din Codul Penal, doar o persoană în viaţă poate fi ocrotită printr-o normă penală. Ori, câtă vreme s-a depus la dosar hotârârea judecătorească ce confirmă decesul Elodiei din 30 august 2007, ea nu putea fi subiect al unei astfel de infracţiuni o lună după aceea. Este interzis de lege să discutăm de infracţiune în acest context. Din punctul meu de vedere, infracţiunea din actul de inculpare nu există. Doar persoanele în viaţă sunt ocrotite de legea penală”, şi-a motivat solicitarea, în faţa instanţei, avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.
Moartea Elodiei îi dă un motiv, lui Cristian Cioacă, apărării lui şi instanţei ce a dispus achitarea, să-l scape de procesul pentru infracţiuni informatice. Probabil că aceleaşi argumente vor fi invocate şi în dosarul de furt între soţi, aflat acum la Curtea de Apel Braşov, dosar în care tot Judecătoria Braşov a dispus, în primă instanţă, achitarea, motivând, hilar, că fapta (furtul între soţi) nu a fost comisă de inculpat (soţul).
Pe termen lung însă, Cristian Cioacă va pica singur în propria capcană. Dosarul în care este acuzat de omor calificat urmează să fie trimis în instanţă, iar atunci Cioacă nu-şi va mai putea construi apărarea pe ipoteza acreditată de el de-a lungul timpului, că Elodia e vie şi fugită de-acasă prin lume. Certificatul de deces, eliberat în urma declarări