Facultăţile cele mai căutate au fost cele de Drept şi Ştiinţe Economice.
Acţiunea „Porţi Deschise" a avut drept scop promovarea ofertei educaţionale pentru anul universitar 2012-2013. Aşa se face că reprezentanţii celor 16 facultăţi şi-au prezentat specializările, dar şi perspectivele integrării absolvenţilor pe piaţa muncii. De asemenea, dascălii au informat adolescenţii despre probele de selecţie. Precizăm faptul că, începând cu acest an, potrivit deciziei ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, admiterea la facultate se va face doar în urma unor probe susţinute oral sau scris şi a notelor sau mediilor de la bacalaureat.
Nu vor mai fi luate în calcul mediile din timpul anilor de studiu în liceu, decizie care ar creşte, în viziunea ministrului Educaţiei, valoarea candidaţilor, prin faptul că nu ar mai exista diferenţe mari de notare de la un liceu la altul. Liceenii au aflat, astfel, că nu se mai pot baza la admitere pe notele din liceu. În consecinţă, nu le mai rămâne acestora decât să tragă tare pentru media de bacalaureat şi să se prezinte cât mai bine la probele scrise sau orale, în funcţie de facultatea aleasă. „Eu caut standul Facultăţii de Farmacie. Vreau nespus de mult să devin medic stomatolog", ne-a spus o elevă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" din Constanţa. Înghesuiala cea mai mare a fost la standurile facultăţilor de Drept, Ştiinţe Economice, Farmacie, Medicină Dentară, Litere.
Profesorii vor admitere pe bază de concurs
La rândul lor, reprezentanţi ai corpului profesoral au fost de părere că doar admiterea pe bază de concurs ar valoriza învăţământul superior, prin evaluare scrisă în special. „Cred cea mai bună metodă de evaluare pentru intrarea la facultate este proba scrisă, iar pe parcursul anilor de studiu avem posibilitatea să organizăm examene orale şi să triem studenţii în funcţie de competenţele şi capacităţil