Toţi democrat-liberalii au folosit conceptul „dreapta" ca termen cheie în discursurile din ultimele săptămâni, de la plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, care s-a întors cu faţa către viitor afirmând că împreună cu liberalii „va construi dreapta politică modernă" în România. Astfel, fostul pedelist şi-a asumat indirect că nu există o dreaptă în România.
Am aflat, astfel, de la președintele Emil Boc că „PDL este singurul partid de dreapta din România", întrucât, „PNL s-a predat cu arme și bagaje social-democraților". Afirmația este făcută în contextul plecării prim-vicepreședintelui PDL Sorin Frunzăverde din formaţiunea politică și, mai grav, anunțului că va trece la liberali pentru că „problemele PDL nu mai pot fi rezolvate din interiorul partidului".
Problema celor mai mulți lideri portocalii a fost acuza dezertorului de la vârf că dreapta modernă românească nu există, având în vedere că multe dintre criticile aduse Opoziției au privit programul lor stângist și pierderea direcției de Răsărit a politicii liberalilor.
Tot asta l-a făcut și pe democrat liberalul Valeriu Stoica să afirme, vineri, la RFI, că „se va produce cel mai probabil o defecțiune în interiorul USL, după alegerile locale, astfel încât PNL să realizeze că PSD este de fapt nucleul dur și că liberalii își pierd identitatea în cadrul uniunii socialiste".
Dreapta pare să fie noua găselniţă care ne va scoate din criza economică, politică şi morală de care suferim, iar stânga pare să fie răul, întoarcerea, regresul.
Profesorul Romulus Brâncoveanu (foto stânga), titularul cursului de „Doctrine Politice", din cadrul Facultății de Filosofie, a fost de acord să explice, foarte simplu:
Ce înseamnă „dreaptă şi stângă politică"
„Cea mai simplă distincție este aceea că dreapta revendică valoarea libertății și principiul neintervenției statu