Deşi cunoaştem riscurile unei diete prea bogată în sare, continuăm să consumăm zilnic produse ce conţin o cantitate mult mai mare decât cea recomandată. Depăşind constant doza zilnică necesară de 2.300 miligrame pe zi, ne expunem la un risc sporit de a face infarct, de a suferi un accident vascular cerebral sau de a dezvolta alte boli cardiace, informează The Huffington Post.
În plus, persoanele care au trecut de 51 de ani, cele care au hipertensiune arterială, diabet sau cele care au afecţiuni ale rinichilor ar trebui să-şi limiteze consumul de sare la doar 1.500 de miligrame de sodiu pe zi. Totuşi, este o misiune dificilă deoarece la tot pasul întâlnim alimente ce conţin un nivel ridicat de sare, fără ca noi să ne dăm seama.
Iată o listă de opt alimente la care nu ne-am fi aşteptat să fie trecute pe lista celor cu un conţinut ridicat de sare, mai mult chiar decât se găseşte în blamatele chipsuri (o porţie de chipsuri are 170 de miligrame de sodiu):
Cerealele: o porţie de fulgi de porumb are 212 miligrame de sare, una de fulgi de tărâţe are 220 de miligrame, iar fulgii de ovăz au 246 de miligrame. Sosul de roşii: o porţie conţine până la 600 de miligrame de sodiu. Pâinea: în funcţie de tipul de pâine, o felie poate conţine între 100 şi 200 de miligrame de sodiu şi este greu de crezut că mulţi dintre noi ne limităm la a consuma doar o felie de pâine. Aici se adaugă şi covrigii, chiar şi cei dulci, cu scorţişoară sau stafide, care pot avea între 180 şi 250 de miligrame de sare.
Băuturile pe bază de cafea, legumele conservate, condimentele, supa şi covrigeii completează lista.
Deşi cunoaştem riscurile unei diete prea bogată în sare, continuăm să consumăm zilnic produse ce conţin o cantitate mult mai mare decât cea recomandată. Depăşind constant doza zilnică necesară de 2.300 miligrame pe zi, ne expunem la u