Reprezentanţii unor asociaţii de proprietari din Craiova au mari probleme în eliberarea chitanţelor pentru plata întreţinerii, mai ales atunci când plătitorul este altă persoană decât proprietarul. Din cauza unei facturi, administratorul Asociaţiei nr. 2 Brazda lui Novac a luat bătaie. „Am un apartament în care locuiesc doi soţi divorţaţi. La asociaţie figurează ca proprietar soţul, dar soţia a venit şi a plătit în ultimele luni. Foarte supărată că nu o trec pe ea pe chitanţă, zilele trecute m-a luat la bătaie. Mi-a reproşat că nu o trec pe chitanţă“, a povestit Elena Secară, administratoarea Asociaţiei nr. 2 Brazda lui Novac.
O astfel de situație se rezolvă conform legislaţiei locative, despre care mulţi proprietari nu au cunoştinţă. „Pe chitanţa pentru plata întreţinerii se trece întotdeauna proprietarul şi în subsidiar se face precizarea cine face plata în numele proprietarului. Excepţie face închirierea cu clauze, când se prevede că toate cheltuielile sunt suportate de către chiriaş“, a explicat juristul UJALP Craiova, Ion Pătrulescu.
„Este obligatoriu să se treacă pe chitanţă numele proprietarului, indiferent cine este plătitorul. La cerere, se poate face menţiune cine plăteşte pentru proprietar“, a spus Alina Mora, reprezentanta unei firme de administrare imobile. Reprezentanţii unor asociaţii de proprietari din Craiova au mari probleme în eliberarea chitanţelor pentru plata întreţinerii, mai ales atunci când plătitorul este altă persoană decât proprietarul. Din cauza unei facturi, administratorul Asociaţiei nr. 2 Brazda lui Novac a luat bătaie. „Am un apartament în care locuiesc doi soţi divorţaţi. La asociaţie figurează ca proprietar soţul, dar soţia a venit şi a plătit în ultimele luni. Foarte supărată că nu o trec pe ea pe chitanţă, zilele trecute m-a luat la bătaie. Mi-a reproşat că nu o trec pe chitanţă“, a povestit Elena Secară, administratoare