Agresorii au demontat zeci de cruci pe care le-au aruncat la întâmplare, iar pe una dintre ele au distrus-o definitiv.
Primarul oraşului, Nicolae Melnic, a declarat că primele informaţii în legătură cu incidentul le-a primit de la un pădurar. "Ne-am deplasat la faţa locului şi am găsit un dezastru. Acum lucrează oamenii acolo. Crucile sunt reinstalate. Cea distrusă trebuie înlocuită. Costul unei cruci este de cel puţin 500 de lei (32 de euro). Este un sacrilegiu", a afirmat el, adăugând că în cei trei ani de când a fost construit cimitirul acest lucru se întâmplă pentru prima dată.
Potrivit primarului, în urmă cu o lună, oraşul a fost bulversat de un alt scandal: o persoană a aruncat cu o cutie de vopsea în monumentul eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial. "Nu ştim cine a făcut acest lucru, dar este posibil să fi fost o reacţie a cuiva la cele întâmplate atunci", susţine el. Cu toată că din când în când pe garduri şi pe pereţii clădirilor apar inscripţii cum ar fi "Basarabia - pământ românsec", primarul neagă că în Călăraşi ar exista o confruntare între tinerii proeuropeni şi cei procomunişti.
Reprezentantul Comisariatului de poliţie, Mihail Burca, a declarat că pentru moment poliţia nu are niciun suspect, iar procurorul raionului a afirmat că va demara o urmărire penală.
În iulie 1941, pe locul unde a fost ridicat Cimitirul Eroilor Români şi-au pierdut viaţa 42 de militari români. Până în 1960, când aici a fost ridicată o troiţă, zona a fost acoperită de gunoaie şi mărăcini. Troiţa a fost demontată de autorităţile sovietice şi reinstalată după 1990.
Agresorii au demontat zeci de cruci pe care le-au aruncat la întâmplare, iar pe una dintre ele au distrus-o definitiv.
Primarul oraşului, Nicolae Melnic, a declarat că primele informaţii în legătură cu incidentul le-a primit de la un pădurar. "Ne-am deplasat la faţa locului