Foto: Thinkstock O carte uşor de citit, un ghid al alimentaţiei sănătoase, îndreptar de prevenire şi de control al unei boli de temut.
Cancerul este inamicul declarat al omenirii, iar numărul celor care duc zilnic luptă crâncenă cu această boală nemiloasă devine din ce în ce mai mare. Alimentaţia poate fi aliatul oricărei persoane împotriva cancerului, indiferent dacă boala este sau nu prezentă, fiindcă tot alimentaţia – însă cea greşită – este arma acestei maladii şi punctul nostru slab. Ce trebuie să mâncăm şi ce trebuie să excludem sau să evităm să consumăm? La aceste întrebări ne răspund autorii volumului „Nu hrăni cancerul!”, reputatul medic Pavel Chirilă, Mădălina Popescu şi Cristela Georgescu, apărut la Editura Christiana (care face posibilă întâlnirea între credinţă şi ştiinţă prin „medicina creştină”), cartea fiind lansată recent la librăria Sofia din Bucureşti.
„Ca practicanţi ai terapiei alternative, avem în fiecare zi în cabinet patru-cinci bolnavi de cancer. Îi întrebăm despre hrana lor şi spun că primesc indicaţia de la medicul oncolog că pot şi chiar trebuie să mănânce orice. Am scris cartea aceasta pe baza a cinci tratate internaţionale de oncologie şi dieta bolnavului oncologic, cărţi scrise de somităţi în domeniu. Aceştia afirmă că o treime din cancere sunt evitabile”, atrage atenţia dr Pavel Chirilă, medic primar, doctor în ştiinţe medicale, specializare medicină internă, apifitoterapie şi homeopatie.
Zahărul alb, sărurile nitrice, abuzul de carne şi de grăsimi, alcoolul, aluminiul, bisfenolul-A (ingredient al recipientelor din plastic), sunt doar câţiva factori direct responsabili de apariţia cancerului. Ctitor de mănăstiri şi aşezăminte sociale, dr Pavel Chirilă a decis ca banii proveniţi din vânzarea volumului amintit să fie donaţi pentru construirea Clinicii Nera, prima unitate sanitară de recuperare oncologică din România.