Pelerinajul de Florii a început la Mănăstirea "Radu Vodă". După slujba sfinţirii stâlpărilor, pelerinii, purtând în mâini icoane şi ramurile de salcie şi de finic, au plecat în procesiune spre Catedrala Patriarhală.
Procesiunea a fost deschisă de peste 600 de preoţi din cele trei protoierii ale Capitalei şi din cele două din judeţul Ilfov, îmbrăcaţi într-un veşmânt de culoare galbenă şi având în mâini ramuri de finic, fiind urmaţi de aproximativ 5.000 de credincioşi. Pe traseul procesiunii au fost rostite rugăciuni şi au fost intonate cântări.
O icoană reprezentând Intrarea Domnului în Ierusalim a fost purtată în procesiune de la Mănăstirea "Radu Vodă" până la Catedrala Patriarhală, unde a fost sfinţită, la sfârşitul ceremoniei, de patriarhul Daniel.
Pelerinii s-au oprit la Biserica "Sfântul Spiridon Nou-Paraclis Patriarhal" şi la Biserica "Sfânta Ecaterina", Paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti, unde au fost întâmpinaţi de preoţi.
La Catedrala Patriarhală, pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel. După ce a rostit o rugăciune de binecuvântare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit, în cuvântul de învăţătură, despre importanţa şi sensul pelerinajului creştin.
"Pelerinajul religios este o constantă a umanităţii. El are motivaţii multiple şi semnificaţii spirituale profunde când este trăit intens şi înţeles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc să viziteze şi să venereze locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moaştele sfinţilor, icoanele făcătoare de minuni sau locurile unde trăiesc duhovnici smerieţi. Pelerinajul adevărat este o multiplă binecuvântare pentru persoane şi popoare, mai ales când devine răspuns la apelul-îndemn: «Căutaţi pacea cu toţi şi sfinţenia fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu»", a spus patriarhul Daniel în cuvântul de învăţătură.
Prefericitul patriarh Daniel a anunţat că dum