"Viaţa" secretă a unghiilor
Dacă te-ai gândit că unghiile false le pot strica pe cele naturale, te înşeli. Ca şi părul, unghiile sunt "moarte" odată ce au ieşit din "matrix" (partea de la baza unghiei).
Astfel le putem tăia, pili şi vopsi fără ca ele să păţească ceva. Sunt persoane care preferă manichiura tehnică de ani de zile, iar peste hotare acest tip de manichiură este foarte căutat. Important este ca procedura să fie executată corect.
În ce constă procedura
Când îţi vei pune pentru prima dată unghii false vei înţelege de ce în străinătate manichiuristele se numesc "nail technician". Practic, manichiura tehnică este o veritabilă artă şi o chestiune de "arhitectură".
Stilistul de unghii îţi reconstruieşte unghia, iar cea nouă va fi mult mai frumoasă şi infinit mai rezistentă. În primul rând, trebuie să te înarmezi cu răbdare. În funcţie de structura unghiei, manichiurista îţi va recomada fie unghii false de tip aplicaţii de răşină acrilică, fie aplicaţii cu gel UV.
Pentru a crea aderenţa pe unghia naturală, manichiurista trebuie să treacă prin foarte multe etape. Unghiile sunt pilite, cu ajutorul unor freze speciale, date cu adeziv, lustruite, pentru ca apoi să se treacă la reconstrucţia unghiei perfecte.
În funcţie de cât este de experimentată persoana care îţi pune unghiile, procesul poate dura între trei şi patru ore. Rezultatul este pe măsura aşteptărilor: unghiile se menţin impecabile timp de mai multe săptămâni.
Cum le întreţinem
Când porţi unghii false este indicat să foloseşti mănuşi de menaj în activităţile casnice. Se recomandă şi utilizarea unui lac protector înainte de aplicarea ojei colorate sau înainte de a merge la solar. Întreţinerea şi retuşul se fac la un interval care variază între 14 şi 21 de zile.
Nu este obligatoriu să faci pauză între două aplicaţii de