Potrivit, directorului executiv adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Mureş, Lucian Goga, anul acesta, mieii de Paşte vor fi sacrificaţi în singura piaţă autorizată în Târgu Mureş, piaţa de zi “Cuza Vodă” şi în alte zece puncte din judeţ, unde sunt asigurate condiţiile de igienă, în perioada 2-14 aprilie 2012. Abatoare autorizate şi pentru ovine sunt la Sighişoara, Târnăveni, Chibed şi Reghin, dar şi pe la unele firme din judeţ care au magazine proprii. Faţă de anul trecut preţul mieilor în viu este de 15 lei pentru un kilogram, iar cel din supermarketuri, la carcasă, de la 27 la 34 de lei pe kilogram, variind de la un judeţ la altul.
Potrivit, directorului executiv adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Mureş, Lucian Goga, anul acesta, mieii de Paşte vor fi sacrificaţi în singura piaţă autorizată în Târgu Mureş, piaţa de zi “Cuza Vodă” şi în alte zece puncte din judeţ, unde sunt asigurate condiţiile de igienă, în perioada 2-14 aprilie 2012. Abatoare autorizate şi pentru ovine sunt la Sighişoara, Târnăveni, Chibed şi Reghin, dar şi pe la unele firme din judeţ care au magazine proprii. Faţă de anul trecut preţul mieilor în viu este de 15 lei pentru un kilogram, iar cel din supermarketuri, la carcasă, de la 27 la 34 de lei pe kilogram, variind de la un judeţ la altul.