Anonimii care fac rezistenţa cred că este posibilă o lume mai bună, în care fiecare om să se dezvolte liber - aşa cum simte inima lui, în care frica să fie eradicată precum o boală. Aceste mesaje circulă fără a ţine cont de graniţe şi de aceea victoria anonimilor este previzibilă.
Singura soluţie pe care o văd guvernanţii este alcătuită din represalii asupra unor prezumtivi anonimi şi asupra unor protestatari paşnici. Guvernanţilor le este ruşine să-şi recunoască frica şi că mişcarea eliberatoare a fost prea rapidă şi prea eficientă pentru funcţionarea greoaie a serviciilor secrete sau represive.
Au încercat să controleze internetul
Este posibil ca internetul să fi fost iniţial o unealtă a "serviciilor", dar a devenit în timp o jucărie a milioane de oameni care doreau, pur şi simplu, să comunice liber. Când "serviciile" au realizat că jucăria în mâinile oamenilor devine periculoasă pentru ei şi pentru stăpânii lor au încercat să limiteze accesul prin legi coercitive. A fost prea târziu. Hackerii sunt şi ei nişte anonimi şi simpatizează cu alţi anonimi.
Unitatea globală a anonimilor a fost creată şi funcţionează. Anonimii rezistă pentru că au culoarea spectrului luminii şi pentru că au strategii adaptabile tuturor tertipurilor la care recurg guvernanţii. De exemplu, pentru 2012,
Anonimii recomandă:
* să fie folosiţi banii în numerar (deoarece plăţile prin card dau posibilitatea să fiţi urmăriţi)
* să faceţi cumpărături în limita necesităţilor reale ale familiei
* să achiziţionaţi cât mai mult de la micii producători autohtoni (reducând astfel cifra de afaceri a multinaţionalelor)
* dacă vă simţiti urmăriţi sau atraşi în activităţi coruptibile, fiţi creativi şi jucaţi bine rolul omului cu intelect puţin
* păstraţi-vă posibilitatea de a face doar ce vă place
* consideraţi că poliţiştii îşi fac doar slujb