Familia magiunului bio de la Topoloveni se măreşte oficial, de luni. Producătorul Sonimpex Serv Com lansează dulceaţa de cătină şi pe cea de topinambur (napi), bogate în vitamine şi cu calităţi terapeutice.
În luna aprilie 2012, gama de dulceţuri "Topoloveana" fără zahăr adăugat şi fără conservanţi a fost îmbogăţită cu două produse originale.
Dulceaţa de cătină şi cea de topinambur au fost lansate, luni, pe piaţă, în cadrul unui eveniment organizat la fabrica din Topoloveni.
Dulceaţă de cătină cu suc de măr
Conform producătorului Sonimpex Serv Com, topinamburul şi cătina sunt utilizate pentru prima dată în România ca ingredient principal în dulceţuri, aceste două ingrediente fiind recunoscute pentru calităţile lor terapeutice.
Dulceaţa de cătină "Topoloveana", fără zahăr adăugat şi fără conservanţi, este o dulceaţă în care fructele de cătină sunt păstrate integral. Sâmburii de cătină trebuie striviţi în dinţi, pentru că aceştia conţin 18-20% ulei. Conţinutul produsului finit este 68% catină şi 32% suc concentrat de măr.
Bogată în vitamine şi carotenoide
Printre calităţile nutritive ale fructelor de cătină se numără conţinutul bogat de vitamine: Vitamina C, care creşte capacitatea de apărare a organismului faţă de infecţii, favorizeaza depunerea calciului în oase şi absorbţia fierului din tubul digestiv; vitamina E, care are un rol important în procesele de regenerare celulară şi acţiune antioxidantă; Carotenoide (alfa şi beta caroten), care sunt precursori ai vitaminei A. Carotenoidele previn acţiunile degenerative ale pielii şi mucoaselor, contribuie la menţinerea acuităţii vizuale, stimulează formarea de anticorpi; Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D; Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier; Acizi graşi esenţiali nesaturaţi (omega 3, omega 6, omega 9). Acizii graşi omega 3 şi omega