Vâlceanul Peter Friederich Laschon a mers printr-o firmă autorizată de Oficiul de Migraţie să lucreze ca spălător de maşini, dar patronul albanez l-a expediat înainte de expirarea perioadei de probă pe motiv că este prea lent.
Peter Friederich Laschon (35 ani) susţine a fost nedreptăţit de o firmă de intermedieri. După ce a făcut toate actele necesare şi a plătit comisionele de intermediere, procesare şi transport, odată ajuns în Anglia, unde urma să lucreze ca spălător de maşini într-un service, socoteala de acasă nu se potrivea cu cea... londoneză.
În replică, firma prin intermediul căreia s-a angajat susţine că românul nu a făcut faţă programului de lucru şi că trebuia să sune în România sau să trimită emailuri pentru ca românului să i faciliteze participarea la cursuri de formare profesională în Anglia. Peter spune că a rămas lefter şi că nefiind pus la muncă, nu a mai avut bani nici de întoarcere şi nici pentrru comunicare. Întoarcerea lui în România s-a făcut ca urmare a spijinului dat de câţiva români stabiliţi în Anglia.
Visul de a deveni spălător de maşini în Anglia
„Am văzut un film publicitar online al firmei SC Expert Recruiters Service SRL pe un site cu locuri de muncă în străinătate. M-am prezentat la interviu, pe 21 februarie 2012, şi am aflat că partea angajatoare era o firmă de spălătorie auto, Roni Hand Car Wash LTD din Anglia. Expert Recruites Service SRL era doar societatea intermediară avizată de Oficiul de Migraţie al Forţei de Muncă din cadrul Ministerului Muncii", spune Peter Friederich Laschon.
Vâlceanul a achitat banii ceruţi de firma românescă reprezentând taxa de intermediere şi procesare a actelor, de 1.500 lei, la care s-au adăugat 700 de lei pentru transportul (dus), cu autocarul, până în Anglia.
„Pe 26 februarie, abia înaintea plecării, reprezentanta firmei româneşti mi-a prezentat contractual, preci