O biografie în care se afirmă că Elizabeth Bowes Lyon, mama reginei Elizabeth a II-a, a fost fiica unei bucătărese franceze, scandalizează Marea Britanie, informează MEDIAFAX.
Lady Colin Campbell, o scriitoare născută într-o familie aristocrată britanică, susţine că o bucătăreasă franceză a reprezentat "o versiune timpurie a conceptului de mamă-surogat" atât pentru Elizabeth Bowes Lyon, cât şi pentru fratele ei mai mic David.
Bucătăreasa, "o franţuzoaică drăguţă şi atractivă", care se numea Marguerite Rodiere, a născut-o pe viitoarea regină Elizabeth, întrucât mama acesteia Cecilia, care născuse deja opt copii, nu mai putea să aibă alţi urmaşi.
În opinia lui Lady Colin, acest fapt explică porecla deloc flatantă "Cookie" primită de regina Elizabeth - cunoscută ulterior sub numele de Regina Mamă - de la ducele şi ducesa de Windsor.
Aceste teorii sunt explicate pe larg în biografia intitulată "The Queen Mother, The untold story of Elizabeth Bowes Lyon, Who became Queen Elizabeth the Queen Mother", ce va fi pusă în vânzare în luna mai.
Publicarea unor pasaje din această biografie tocmai în această perioadă au scandalizat deja Marea Britanie, întrucât regina Elizabeth a II-a a participat, vineri, la o slujbă în memoria mamei sale, de la moartea căreia s-au împlinit 10 ani.
La această slujbă, organizată la capela St. George din castelul Windsor, au participat aproape toţi membrii familiei regale, care au ţinut să aducă un omagiu fostei regine, dar şi fiicei acesteia, prinţesa Margaret, care a murit cu doar câteva săptămâni înaintea ei, în 2002.
Teoriile publicate în noua biografie au fost imediat desfiinţate de experţii în istoria familiei regale britanice.
"Lady Colin Campbell promovează de ceva vreme această teorie bizară în conversaţiile şi alte activităţi ale sale. Trebuie să spun că, după părerea mea, este o teorie complet