Cel puţin o mie de lei va trebui să cheltuiască o familie din două persoane pentru a gusta de Înviere din bunătăţile tradiţionale. Nelipsitul miel se vinde în pieţe la preţ de 60-75 de lei kilogramul, un cocoş de răcitură găseşti cu 200 de lei, iar zece ouă iei cu 10-12 lei.
Ultimul weekend înainte de Paşti, primele zile de îmbulzeală la bucatele pascale din Piaţa Centrală din Capitală. Preţurile la bursa de tarabă sunt pentru toate poftele şi buzunarele.
Dacă vrei o friptură din carne fragedă de miel, aşteaptă-te să scoţi din portmoneu 75 de lei pentru un kilogram. „Sunt proaspeţi, aduşi de la Comrat. Noaptea trecută i-am tăiat", spune o vânzătoare din hala de carne, în timp ce ne alesese deja unul de vreo şapte kilograme.
INCREDIBIL În ajunul Sărbătorilor de Paşte s-au ieftinit ouăle
Peste drum de piaţă, la vânzătorii ambulanţi mieii sunt ţinuţi în saci de rafie. Aici poţi scăpa mai ieftin, cu câte 60-65 de lei pe kilogram. Dar cum pe aceşti comercianţi nu-i verifică nimeni, n-ai de unde să ştii dacă animalele sacrificate au certificate sanitare la zi. Oricum ar fi, grăbeşte-te dacă vrei să mai prinzi „oferta". Comercianţii spun că, în ajun de Paşte, carnea de miel ar putea sări de 80 de lei/kg.
Click aici să vezi GALERIA FOTO!
Ai chef de o fripturică de porc? Găseşti o bucată de carne cu puţină grăsime până-n 65 de lei, taman bună să o pui la cuptor. Cei cu stomacul sensibil trebuie să se trezească însă cu noaptea-n cap pentru a prinde nişte cocoşi buni de răcitură, la peste 200 de lei bucata. Altfel, rişti ca pe la orele prânzului să găseşti nişte păsări rahitice şi cu creasta mare, la 130-140 de lei.
OUĂ ŞI BRÂNZETURI LA SUPEROFERTĂ
La capitolul ouă, preferinţele rustice atârnă greu la buzunar. Pentru ouă de ţară dai 20 de lei pe 10 bucăţi. La tarabe, însă, oferta e mai bogată şi mai accesibilă, cu cost