Juriul emisiunii de talente culinare „MasterChef“, difuzată în fiecare marţi la Pro TV, este compus din trei bucătari profesionişti, la fel de exigenţi pe platoul de filmare ca într-un restaurant de lux. Toţi şi-au găsit potenţiali ucenici în bucătărie.
Ce-i uneşte pe Madonna, Iliescu, Loredana şi Snoop Dogg? Sorin Bontea, care a gătit pentru toţi. Şi-a început cariera la 16 ani, înainte de Revoluţie. Spune că bucătarul care i-a pus cuţitu-n mână era mult mai exigent decât este el astăzi cu aspiranţii de la „MasterChef".
„Când am început eu să lucrez în bucătărie mi-am luat multe palme peste ceafă şi am avut parte de multe tigăi aruncate. Bucătăria e un spaţiu dificil. La început, am curăţat tone de cartofi şi de ceapă şi pe atunci totul se făcea manual, nu existau mii de feluri de roboţi sau răzătoare", îşi aminteşte Sorin.
Îi plac ciorbele şi singura pretenţie pe care o are este ca mâncarea „să fie gătită bine, corect, cu atenţie şi cu respect". Sorin mai spune că bucătăria de la „MasterChef" este la fel ca în orice restaurant care se respectă.
„Asta e viaţa într-o bucatarie, munca aici presupune stres, presiune, responsabilitate", explică Sorin. Bucătarul este la fel de exigent pe platourile emisiunii ca la Hotel Radisson, unde ar vrea să-i aducă pe câţiva dintre concurenţii, cărora „le citeşti pe chip dragostea pentru bucătărie" şi că sunt câţiva pe care i-ar putea lua să lucreze alături de el.
Florin Dumitrescu mănâncă orice are poftă, dar nu se lasă pe mâna oricui. „De regulă, mănânc ce-mi găteşte iubita sau mama! La restaurante, în schimb, mănânc doar ce-i mai simplu de gătit, adica grătare şi salate. N-am încredere să mănânc orice, oriunde şi, de regulă, mănânc doar unde-i cunosc pe bucătari", spune Florin.
Dumitrescu, pus pe şotii în afara bucătăriei
Lucrează de la 14 ani în bucătărie, iar cheful de la care a-nv