O firmă din Bacău care livrează carne Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost amendată, luni, cu 30.000 de lei pentru că a alimentat unitatea spitalicească cu carne de pui decongelată, care era stricată şi care a fost prezentată drept carne refrigerată, în termen de valabilitate.
Directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, luni dimineaţă, angajatul SJU Suceava care a preluat produsele din carne de la firma cu care spitalul are contract a sesizat DSVSA întrucât avea suspiciuni privind calitatea cărnii primite, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a spus că o echipă de la DSVSA Suceava a verificat sesizarea şi a constatat că firma a livrat pulpe de pui dezosate care însă fuseseră decongelate şi reetichetate ca şi cum ar fi carne proaspătă, refrigerată.
"E vorba de o încălcare flagrantă a legii. Carnea avea miros şi era gri-verzui", a spus Dulgheru.
El a precizat că întreaga cantitate de carne, 290,5 kilograme, a fost sechestrată, iar firma băcăuană amendată cu 30.000 de lei.
Dulgheru a mai spus că firma urmează să fie monitorizată şi a subliniat că există o practică a unor firme care importă carne congelată "de peste mări şi ţări" şi care, înainte de expirare, este decongelată şi vândută drept carne refrigerată.
Totodată, şeful DSVSA Suceava a menţionat că inclusiv maşina cu care era transportată carnea nu respecta legislaţia în vigoare întrucât pe jos, pe o folie din plastic, era o carcasă de porc, alături de lăzi cu carne de pui şi lăzi cu brânză şi alte produse alimentare.
El a menţionat că maşina făcea transport de alimente şi spre unităţi din Botoşani şi Iaşi.
O firmă din Bacău care livrează carne Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost amendată, luni, cu 30.000 de lei pentru că a alimentat unitatea spitalicească cu carne de pui decongelată, care era stric