Sucurile de rodie şi struguri au mult zahăr, dar compensează prin cantitatea de antioxidanţi. Băuturile 100% naturale au chiar mai multe calorii decât ciocolata. Sursa: SHUTTERSTOCK
Sucurile de legume proaspăt stoarse, dar şi cele pasteurizate sunt o soluţie bună pentru hidratare: au mai puţin zahăr decât cele de fructe, iar pulpa taie senzaţia de foame.
Sucul de roşii conţine licopen din plin, care reduce riscul de cancer, în special cel de prostată, iar sucul de sfeclă ţine sub control tensiunea arterială. Atenţie însă, poate conţine cam mult sodiu!
Iată câteva variante de sucuri de fructe, fără acid, pe care le puteţi încerca:
SUCUL DE RODII
E bogat în calorii, dar compensează prin cantitatea mare de antioxidanţi, renumiţi pentru efectul anticancerigen şi de protecţie a creierului. Un pahar de suc pe zi previne recidiva cancerului de prostată.
SUCUL DE MERIŞOR
Conţine vitamina C din belşug, principalul aliat al imunităţii. În plus, e util în infecţiile urinare, pentru că spală rinchii.
SUCUL DE AFINE
"Antioxidanţii din afine sunt recunoscuţi pentru rolul lor în menţinerea sănătăţii creierului", afirmă nutriţionistul Ştefan Ionuţ. Un studiu făcut pe vârstnici a demonstrat că cei care au baut zilnic timp de 12 săptămâni două pahare cu suc de afine s-au descurcat mai bine la testele de memorie.
SUCUL DE KIWI
"După sucul de rodie şi struguri, conţine cea mai mare cantitate de vitamine C", spune expertul în nutriţie.
SUC DE STRUGURI
Se ştie că vinul roşu este bun pentru sănătatea inimii, fiind bogat în flavonoide şi resveratrol. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sucul de struguri.
SUCUL DE PORTOCALE
Popularul suc de la micul-dejun are mai puţine calorii şi mai puţini antioxidanţi decât cel de struguri şi rodii. Principalul nutrient e vitamina C.