Cunoscuta revistă, National Geographic, cea mai citită publicaţie din Europa, a dedicat numărul său din luna aprilie 2012, mămăligii pe care o declară brand naţional.
Deşi preparate culinare asemănătoare se întâlnesc la mai multe popoare din lume, din Italia până în Argentina, numai pentru noi mămăliga este un brand naţional. În urmă cu patru ani, în judeţul Covasna a fost preparată cea mai lungă ruladă din mămăligă cu brânză de burduf, din lume. Preparată din 500 de kilograme de mălai, cu o lungime de 150, 32 m rulada a fost înregistrată de Cartea Recordurilor drept cea mai mare din lume.
Cunoscuta revistă, National Geographic, cea mai citită publicaţie din Europa, a dedicat numărul său din luna aprilie 2012, mămăligii pe care o declară brand naţional.
Deşi preparate culinare asemănătoare se întâlnesc la mai multe popoare din lume, din Italia până în Argentina, numai pentru noi mămăliga este un brand naţional. În urmă cu patru ani, în judeţul Covasna a fost preparată cea mai lungă ruladă din mămăligă cu brânză de burduf, din lume. Preparată din 500 de kilograme de mălai, cu o lungime de 150, 32 m rulada a fost înregistrată de Cartea Recordurilor drept cea mai mare din lume.