Cu o istorie bogată, cu un prezent efervescent compus din mici dar de multe ori impresionante concerte prin cluburi până la festivaluri importante în care sunt invitați importanți artiști din străinătate, jazz-ul în România pare să fie un produs consumat doar de cei încăpățânați, adevărați cunoscători ai genului sau poate doar oameni dispuși să își investească timpul și răbdarea în altceva.
Săptămâna trecută discografia muzicii jazz românești s-a îmbogățit cu un nou disc la a cărui lansare au fost prezenți prea puțini oameni, dar cu siguranță dintre cei mai valoroși.
Pianul lui Petrică Andrei, răsună dintr-un mic bar la subsol pe bătrânul Lipscani. Petrică Andrei a debutat încă din studenție. Se întâmpla la Festivalul de Jazz "Sibiu '93", unde a primit premiul întâi. A participat apoi la Concursul pentru pianiști de jazz de la Vilnius, Lituania, la Concursul Internațional de la Gexto, cu grupul "Soft Triangle", la Festivalul "Jazz Napocensis", la Concursul de interpretare din cadrul Galelor Jazz-ului "Costinești '99", însă și la competiția pianistică europeană "Marțial Solal" de la Paris. Astăzi Petrică Andrei este unul dintre cei mai apreciați pianiști de jazz din țară. Acum a lansat un disc numit aDedicated Waltz, album în memoria lui Johnny Răducanu.
Petrică Andrei: "Discul Dedicated Waltz aș putea spune că este o mare realizare pe care am reușit să o am anul acesta și mă bucur foarte mult că am reușit, în sfârșit, să fiu pe un disc cu bateristul numărul 1, Tudy Zaharescu și contrabasistul Răzvan Cojanu. Le mulțumesc pentru că au fost alături de mine. Discul conține șapte compoziții pe care le-am adunat în ultimii ani și acum am reușit să le pun pe suport audio."
Petrică Andrei a studiat jazz-ul cu profesorul Marius Popp, a terminat liceul de muzică Dinu Lipatti și Academia de Muzică București. Un artist premiat atât în România da