Nu doar titlurile listate la Bursa de Valori București au avut randamente impresionante în primele trei luni ale anului, ci și cele de pe piețe străine. Un exemplu este Bank of American, care au performat mult peste medie, ca și cele ale Apple. Investitorii români au acces la aceste acțiuni prin instrumente derivate, precum CFD (contractele pentru diferență). Casa de intermediere X-Trade Brokers, care a analizat piețele internaționale, oferă până la 422 de instrumente derivate.
Piaţa internaţională de acţiuni a oferit în primul trimestru posibilitatea obţinerii unor performanţe bune, mai ales companiile americane înregistrând în general evoluţii pozitive în această perioadă. Dintre clienţii români care au realizat în acest an tranzacţii prin casa de brokeraj X-Trade Brokers, circa 8% au hotărât că instrumentele financiare bazate pe acţiuni (mai concret Contractele pentru Diferenţa, CFD-urile pe acţiuni) sunt cea mai bună opţiune de investiţii.
CFD-urile oferă posibilitatea tranzacţionării în marjă, astfel încât sumele tranzacţionate în piaţă sunt mai mari decât depozitele investitorului, şi deci atât câştigurile, cât şi posibilele pierderi. Brokerul oferă spre tranzacţionare 422 de instrumente CFD pe acţiuni, grupate în nouă pieţe din opt ţări: NYSE şi NASDAQ în SUA, pieţele de capital din Germania, Spania, Cehia, Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Italia; tranzacţiile pe acţiuni au o marjă de 1:10 (de exemplu, la 500 euro investiţi se tranzacţionează acţiuni în valoare de 5.000 euro).
Între companiile majore listate în SUA şi aflate în portofoliul X-Trade Brokers, Bank of America a adus cea mai mare bucurie investitorilor: în primul trimestru acţiunile sale au crescut cu 72,25%. Titlurile băncii au reuşit să revină în atenţie după un 2011 foarte slab (-58%), în care investitorii dezamăgiţi de anularea dividendelor îşi puneau chiar întrebări p