Proiectul „CONTeaza pe Educatie” a fost creat si implementat de echipa Burcash | Managementul banilor si o echipa a Scolii Internationale Cluj. Sustinut de Banca Transilvania, proiectul a fost implementat in 21 de scoli din Transilvania, in cadrul programului „Scoala Altfel”, lansat de Ministerul Educatiei si se incheie astazi.
Peste 2200 de elevi, din 21 de scoli din Transilvania (din judetele Cluj, Alba, Bihor, Salaj, Maramures, Sibiu, Satu-Mare, Bistrita-Nasaud) au beneficiat, in programul „Scoala Altfel”, de educatie financiara si antreprenoriala prin programul “CONTeaza pe Educatie”.
Proiectul a fost conceput de Prof. Dr. Cornelia Vlad de la Scoala Internationala Cluj si Eusebiu Burcas, fondatorul primului program independent de educatie financiara din Romania, Burcash. Programul consta in cursuri menite sa contribuie la educatia financiara si antreprenoriala a elevilor cu varste intre 7 si 18 ani.
„In contextul perioadei de criza economica, s-a vazut din ce in ce mai des nevoia de a avea o populatie educata financiar, pe comportamentul careia sa se bazeze o economie mai stabila si dezvoltata pe fundamente sanatoase. Iar cu cat aceasta educatie incepe de la o varsta mai frageda, cu atat rezultatele vor fi mai vizibile pe termen lung. Scopul programului CONTeaza pe educatie! este sa familiarizeze copii cu principalele concepte financiare si sa sensibilizeze opinia publica cu privire la importanta introducerii educatiei financiare in scoli precum si la responsabilitatea majora pe care societatea, institutiile publice si cele private, alaturi de parinti si profesori o au in privinta viitorului financiar al copiilor din Romania”, a explicat Eusebiu Burcas.
„Pe parcursul unei serii de cursuri, traininguri si activitati practice desfasurate pe durata acestei “saptamani altfel”, elevii institutiilor participante au aflat care sunt metode