În ciuda numeroaselor proteste spontane demarate cu aproape o lună în urmă şi a întâlnirilor dintre reprezentanţii sindicatului şi conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, nici acum nu este pace în Port. Ba, mai mult, conflictul dintre beligeranţi a atins cote nebănuite. În această dimineaţă, în faţa sediului CNAPMC s-au adunat în jur de 300 de angajaţi, hotărâţi să nu renunţe la proteste până când nu vor reuşi să obţină demiterea directorului general Andrei Aurelian Popa.
La ora 10.00, când acesta şi-a făcut apariţia în faţa sediului, protestatarii i-au blocat în maşină. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor, care au făcut un cordon de protecţie şi au permis accesul directorului general în sediul Administraţiei Porturilor. Printre huiduieli şi scandări cu „Demisia!”, directorul Popa a reuşit să intre în birou. El a declarat că nu va demisiona întrucât are un mandat de realizat, mandat dat de către Ministerul Transporturilor şi Adunarea Generală a Acţionarilor.
În Port şi-a făcut apariţia şi prefectul judeului Constanţa, Claudiu Palaz, care a declarat la rândul său că nu este de acoord cu acţiunea greviştilor.
Sindicaliştii portuari îl acuză pe directorul genreral Andrei Aurelian Popa că a încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă, respectiv că nu li se acordă primele pe profit, că a defalcat concediul legal de odihnă ( angajaţii trebuie să îşi ia concediul fracţionat, cel mult 15 zile într-o tranşă, ceea ce poate duce la pierderea zilelor libere dacă programul nu este respectat) şi că a impus angajaţilor să achite taxa de acces în port, în valoare de 200 de lei pe an dacă vor să ajungă la serviciu cu maşinile proprietate personală.
De menţionat că, pe vremea când era director al CNAPMC, în urmă cu şase ani, Mircea Banias a încercat să introducă taxa de acces în port pentru angajaţi, însă dem