Pentru că se apropie sfintele sărbători pascale şi pentru că cititoarele noastre sunt adevărate gospodine, le oferim idei de reţete simple, pentru o masă bogată.
Miel cu dovlecei
O reţetă de miel cu dovlecei din: pulpă de miel, dovlecei, morcovi, ceapă roşie, mărar, ulei, sare şi piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate. Apoi se prăjeşte la cuptor, la foc potrivit.
Ingrediente:
• 500 g pulpă de miel
• 500 g dovlecei
• 2 morcovi
• 1 ceapă roşie
• 50 ml ulei
• 1 legătură mărar
• sare
• piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Presăraţi bucăţele de carne cu sare şi piper şi prăjiţi-le în ulei, la foc mic, până când se pă¬trund bine şi se rumenesc pe toate părţile. Separat, într-o altă tigaie, căliţi ceapa curăţată, spălată şi to¬cată mărunt. Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cuburi. După 6-7 minute puneţi şi dovle¬ceii necurăţaţi de coajă, însă bine spălaţi şi tăiaţi în cuburi aproximativ egale cu cele de morcov. Căliţi to¬tul la foc potrivit încă 10-12 minute amestecând din când în când, apoi adăugaţi mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi în tigaie bucăţile de carne prăjite, aco¬periţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic încă 3-4 minute.
Pâine împletită în trei
Ingrediente:
• 1 kg făină
• 100 g margarină
• 25 g drojdie
• 4 ouă
• 50 g zahăr
• 100 ml ulei
• 500 ml apă
• sare
Mod de preparare:
Într-un vas, pui drojdia, zahărul, ouăle, sarea, uleiul pe jumătate şi amesteci totul bine cu câteva linguri de făină. Laşi la dospit o jumătate de oră, după care pui peste această