O dieta prea bogata in sare este extrem de periculoasa in special pentru persoanele care sufera de boli de inima, crescand riscul infarctului si pe cel al accidentelor cardiovasculare.
Cu toate ca multa lume stie acest lucru, sarea continua sa fie prezenta mai mult decat ar trebui in viata tuturor. Asta se intampla in mare parte din cauza faptului ca pe etichetele unora dintre alimente nu este trecuta sarea continuta, asa ca lumea nici nu banuieste ce consuma, potrivit Huffington Post.
Adultii nu ar trebui sa consume mai mult de 2.300 de mg de sodiu pe zi, iar cei care au probleme cu rinichii sau au diabet nu trebuie sa treaca de 1.500 de mg.
Iata ce alimente trebuie evitate sau consumate cu moderatie:
Cerealele
Probabil nu te-ai gandi la asa ceva, caci toate cerealele au gust dulce, asa ca nu ai banui ca sunt o sursa insemnata de sare. De la fulgii de porumb, cu 212 mg de sodiu pe portie, pana la fulgii de tarate, cu 220 mg de sodiu pe portie, sau pana la unii fulgi de ovaz, care au 246 mg de sodiu, toate aceste variante de mic dejun se pot dovedi periculoase pentru sanatate.
Sosul de rosii
Este simplu sa exagerezi atunci cand pui sos peste un fel de mancare, caci mai ales cel de rosii este absolut delicios. In mod normal ar trebui sa fie si sanatos, dar de cele mai multe ori sosurile din conserve contin foarte multa sare, pana la 600 de miligrame.
Trebuie neaparat sa citesti etichetele cu atentie si sa alegi variantele cele mai bune. Lipsa de atentie in acest sens, pe termen lung, ar putea sa te coste scump.
Painea
Nu toate felurile de paine sunt mai sarate decat o punga de chips-uri, dar multe dintre ele, da. In medie, o felie de paine poate sa aiba intre 100 si 200 de mg de sodiu, asa ca imagineaza-ti doar cata sare primesti din 2-3 sandvisuri. @N_