Peste tot în lume, relația dintre politicieni și străinii bogați este problematică. Politicienii doresc să-i atragă pe aceștia să investească, să cheltuiască și să plătească taxe, însă, pe de altă parte ei nu doresc să pară că îi favorizează pe aceștia în detrimentul clasei de mijloc naționale.
Aceste probleme au afectat țări ca Marea Britanie, Elveția și chiar micuțul Monaco. Portalul de știri www.businessweek.com anunță că și Singapore se confruntă cu probleme similare, prosperul oraș-stat punând capăt unui program care permitea străinilor să „ardă” etapele procesului de obținere a statutului de rezident permanent dacă aceștia dispuneau de active de cel puțin 10 milioane de dolari în Singapore.
Citește și despre problemele cu care se confruntă băncile occidentale în încercarea de a-i atrage pe milionarii asiatici
Deși atracția pentru Singapore crește, tot Londra și New York rămân orașele preferate de bogați. Află de ce aici.
Aceste măsuri sunt motivate de nevoia de a stăvili creșterea foarte rapidă a prețurilor imobiliare, creștere care a fost provocată de investitori străini și care a nemulțumit populația orașului. Majoritatea cetățenilor străini preferau să cumpere imobile cu milioanele necesare, fapt care a destabilizat piața imobiliară. O vilă bungalow în cartierul rezidențial Sentosa Cove a fost vândută recent cu nu mai puțin de 39 de milioane de dolari, menționează portalul de știri www.asiaone.com.
Cea mai mare „densitate de milionari” din lume
Acest lucru nu înseamnă că Singapore nu va mai permite oamenilor bogați să obțină rezidență permanentă. Însă, în loc să își păstreze doar banii în țară, ei vor trebui să investească 2,5 milioane de dolari într-o nouă companie sau o nouă afacere care să aibă un venit anual de cel puțin 30 de milioae de dolari, conform Comitetului de Dezvoltare Economică, comitet care re