Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au împărtăşit câteva secrete pentru preparatele de PaşteEi au spus că de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle înroşite. "În rest, fiecare este liber să pregătească ceea ce doreşte", a spus Sorin Bontea.
Cătălin Scărlătescu se laudă că se pricepe cel mai bine la prepararea ciorbei: "Nimeni nu face borş de miel ca mine".
Florin, cel mai tânăr Chef, este norocos şi nu trebuie să gătească. "De sărbători, bucătăria e ocupată de femeile din familia mea, aşadar eu nu prea mai am loc. Daca ar fi însă să gătesc, as face plăcinta mea de berbecuţ. Este extrem de delicioasă!", a spus el.
Sorin Bontea a împărţit sarcinile cu soţia. "Prepararea drobului şi a ciobei de miel îmi revine mie", a precizat cel mai dur jurat, pentru PRO TV Magazin.
Câteva secrete din bucătărie, pe care le puteţi pune în practică pentru a vă uimi familia şi prietenii:
-Pentru drob, eu folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăţi de carne un pic mai grăsuţă, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă şi friptură). Eu nu fierb organele şi carnea, ci le înăbuş, adică pun puţin ulei, sotez, pun ceapa şi usturoiul verde, le înăbuş un pic, apoi mărarul şi pătrunjelul proaspăt tocate, sare şi piper proaspăt măcinat. Iar dacă nu aveţi prapur, va dau un sfat: puteţi tapeta forma în care faceţi drobul cu ulei şi pesmet, iar pe deasupra turnaţi ou bătut. Asta dacă nu aveţi prapur, repet! (Sorin Bontea)
-Vă dau un singur sfat: în stufat puneţi mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos aşa. (Cătălin Scărlătescu)
-Cel mai simplu ar fi să puneţi o bucată de carne la cuptor, cu legume rădăcinoase, foarte mult usturoi, cimbru şi vin roşu. Acoperiţi totul cu o folie de aluminiu, la foc mediu, pentru cel puţin o oră şi jumătate, serviţi cu legume fierte şi, bineînţeles, un pahar de vin