Carnea de miel am putea spune că este alimentul vedetă al Sărbătorilor de Paşti. Potrivit nutriţioniştilor, acest tip de carne ajută la îmbunătăţirea activităţilor splinei şi a rinichilor şi ajută la înlăturarea stării generale de slăbiciune, a durerilor abdominale şi lumbare.
Friptura de miel este unul dintre cele mai simple preparate pe care le puteţi face din acest tip de carne. Are o complexitate redusă şi necesită un timp redus de timp pentru a servi friptura de miel.
Friptură de miel – varianta 1
Iată ingredintele care nu trebuie să vă lipsească de atunci când doriţi să preparaţi o friptură de miel:
● o pulpă de miel, de preferat pulpa din spate: 2 kilograme
● şase-şapte căţei mari de usturoi
● un pahar mare de vin alb
● o cană de apă
● 50 de mililitri de ulei de măsline sau de floarea soarelui
● dou-trei crenguţe de rozmarin
● două-trei crenguţe de maghiran proaspat
● sare
● piper
Mod de preparare:
Se spală bine pulpa de miel, iar, cu un cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpa din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate se introduce usturoiul, care a fost tăiat în trei bucăţi.
Se unge pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, se freacă cu sare şi piper din belşug şi se aşeză în tava unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. În tavă se adaugă vinul şi apă călduţă şi se pudrează pulpa cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran.
Tava se acoperă cu o foaie de aluminiu şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de o oră şi jumătate. După primele 30 minute, pulpa se întoarce pe cealalată parte. O acoperim la loc şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care se descoperă din nou, se întoarce şi se mai adaugă în tava cu friptura de carne şi cartofii pe care i-am tăiat rondele sau cuburi. Se mai adaugă puţin rozmarin şi