Alegeţi cu grijă locul de aprovizionare, astfel încât să fiţi siguri că sunt alimente verificate din punct de vedere al calităţii şi salubrităţii
Pe lângă aspectul exterior al produsului, trebuie să verificaţi şi etichetele, marcajele şi data de valabilitate
Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bucureşti, au elaborat o serie de reguli şi îndrumări utile cetăţenilor în achiziţionarea produselor specifice Sărbătorilor Pascale.
Pentru a fi siguri că vom cumpăra alimente verificate din punct de vedere al calităţii şi salubrităţii, este absolut necesar să achiziţionăm alimente numai din locuri autorizate - pieţe agroalimentare, magazine sau hypermarket-uri cu raioane specializate, prevăzute cu dotarea necesară depozitării şi comercializării produselor alimentare, evitându-se achiziţionarea acestora de pe marginea străzii sau în afara pieţelor.
Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie cunoscute este cel legat de marcajul şi aspectul ouălor, cu atât mai mult cu cât în prezent se comercializează numai ouă de categoriile A şi B. Astfel, ouăle de categoria A sunt marcate cu un cerc cu diametrul de cel puţin 12 mm, în jurul mărcii distincte pentru clasa de greutate (litera XL -foarte mari, 73g şi peste; litera L - mari, de la 63g până la 73g; litera M - medii, de la 53g până la 63g). În afara acestor însemne, trebuie să verificaţi data durabilităţii minimale şi să fiţi atenţi la aspectul exterior al produsului.
Ouăle proaspete au coaja cu aspect rugos, porii fiind vizibili, iar cele vechi au coaja lucioasă, uneori cu pete, porii nefiind vizibili. Culoarea cojii poate fi albă, galben-deschis, galben-închis, cafenie.
"La un examen simplu al densi