Consilierii locali au amânat emiterea autorizaţiei de construire a două clădiri de birouri în parcarea exterioară a Iulius Mall din cauza unor probleme cu documentaţia. Consilierii au aflat că terenul de sub mall a fost ipotecat, iar firma poate construi pe teren orice doreşte.
În hotărârea de Consiliu Judeţean, prin care se aprobă extiderea Iulius Mall se face referire la birouri, în timp ce în Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), depus spre aprobare la Consiliul Loca, se vorbeşte de comerţ şi servicii. În plus, directorul Univers T, Brânduşa Mîndru, a precizat că terenul respectiv a fost ipotecat pentru suma de 175 de milioane de euro, în 2007.
Radu Moisin a declarat în şedinţa de Consiliu Local că trebuie modificată hotărârea de Consiliu Judeţean. UDMR a cerut amânarea votului până la prezentarea tuturor documentelor, iar consilierul local Gheorghe Vuşcan a cerut desecretizarea contractului dintre Iulius Mall şi autorităţi.
„Tocmai un bloc de 10 etaje ne trebuie lângă lac. Nu ştiu dacă asemenea blocuri zgârie-nori sunt oportune în zona lacului. Indiferent că vor fi spaţii verzi sau nu în zonă, o asemenea clădire e nepotrivită acolo", a precizat Vuşcan.
Terenul unde este situat mall-ul a fost ipotecat
Potrivit consilierului local Brânduşa Mîndru şi director la Univers T, hotelul aflat lângă Iulius Mall, terenul pe care este construit mall-ul a fost ipotecat, în favoarea băncii Eurohypo AG, cu sediul în Helfmann - Park, Germania. „Iniţial a fost depusă o ipotecă de 175 de milioane de euro în 2007, apoi de 61,2 milioane de euro, iar în 2009 a fost o ipotecă în valoare de 18 milioane de euro. A fost o decizie a fostului consiliu de administraţie al Univers T. Pentru a se putea construi cele două clădiri de birouri este nevoie ca terenul să fie liber de orice sarcină. Atâta timp cât există ipoteca trebuie cerut şi acordul băncii pentru a se