Asa suna o intrebare de pe fr.answers.yahoo.com. Cineva care nu vazuse filmul lui Olivier Nakache si Eric Toledano raspunsese totusi ca probabil nu e ca un film frantuzesc tipic la care iti storci creierii. Al doilea mare succes de public din toate timpurile in Hexagon ajunge in 20 aprilie pe ecranele romanesti, tragand dupa el cifre extraordinare, dar si comentarii critice amestecate. De ce place „Intouchables” atat de mult?
Mai intai cifrele: a totalizat pana acum, acasa si peste granita, 301.600.000 de dolari (sursa www.boxofficemojo.com). Ruleaza deja in 13 teritorii, dar a fost vandut in vreo 50. The Weinstein Company (care a lansat cariera recentelor "Discursul regelui" si "The Artist") l-a achizitionat nu doar pentru distributie in teritoriile de limba engleza, Scandinavia si China, dar a cumparat si drepturile pentru un remake american. (Cine ar putea fi in rolurile principale? Poate Dustin Hoffman si Chris Rock - asta ca sa fie cat mai previzibil.).
In Franta, unde a fost lansat in 2 noiembrie 2011 (din pacate pentru Radu Mihaileanu, in acelasi timp cu "Izvorul femeilor"/"La source des femmes") a devenit in doar noua saptamani al doilea mare succes de public din toate timpurile, dupa comedia "Bienvenue chez les Ch'tis", din 2008. Pana la sfarsitul anului facuse 166.126.377 dolari, tronand peste un top ticsit de productii americane.
In 10 ianuarie 2012, filmul a mai batut un record, petrecand 10 saptamani consecutiv in fruntea box office-ului francez. El se afla acum si in fruntea topurilor din Germania, Spania, Italia, Belgia si Elvetia, tari unde a intrat ulterior. In SUA va intra in 25 mai 2012, iar in Romania mai devreme, in 20 aprilie, fiind distribuit de MediaPro Distribution.
Dramedie despre prietenia dintre un miliardar tetraplegic si un negru sarac, "Intouchables" n-a avut o cariera festivaliera spectaculoa