Un bărbat din Marea Britanie ar fi putut avea până la 1000 de copii.
Clinica londoneză, condusă de Bertold Wiesner, a stârnit nenumărate controverse atunci când proprietarul ei a anunţat că doar bărbaţii foarte inteligenţi şi din clase sociale superioare sunt acceptaţi ca donatori de spermă, relatează huffingtonpost.uk.
Prietenii apropiaţi din cercurile academice frecventate de doctorul Wiesner şi de soţia sa au devenit taţi prin donare de spermă, însă lipsa donatorilor pare să-l fi determinat de proprietarul clinicii să furnizeze, fără ştirea soţiei sale, majoritatea probelor.
În 2001 s-a aflat că prietenul doctorului Wiesner, neurochimistul Derek Richter, a conceput, prin donare de spermă, cel puţin 100 de copii.
Testele ADN, efectuate în 2007, asupra a 18 dintre copiii concepuţi la clinica lui Wiesner au demonstrat că două treimi dintre aceştia erau copii săi. Noi cercetări demonstrează că Bertold Wiesner a avut până la 1000 de copii, o cifră uimitoare, dacă ne raportăm la numărul total de copii care s-au născut datorită clinicii de fertilizare: 1500.
Doctorul Barton, care a murit în 1972, a distrus arhiva medicală a clinicii, lăsându-i pe urmaşii săi genetici fără posibilitatea de a afla care este istoria lor familială.
Codurile deontologice şi medicale din Marea Britanie spun că un bărbat nu poate dona spermă pentru a concepe mai mult de 10 copii. Numărul are rolul de a limita riscul ca doi fraţi vitregi să se cunoască, să se îndrăgostească şi să conceapă un copil cu grave probleme de sănătate, fără a cunoaşte legătura genetică dintre ei.
Un bărbat din Marea Britanie ar fi putut avea până la 1000 de copii.
Clinica londoneză, condusă de Bertold Wiesner, a stârnit nenumărate controverse atunci când proprietarul ei a anunţat că doar bărbaţii foarte inteligenţi şi din clase sociale superioare sunt acceptaţi ca donatori de