Cu o săptămână înainte de sărbători, gradul de ocupare în pensiunile din Mărginimea Sibiului este de aproximativ 40 la sută, la fel ca și în anii trecuți. Turiștii care vin în Mărginime plătesc între 120 și 300 de lei pe zi, pentru pachete care includ 3 nopți de cazare, demipensiune și masa festivă de Paști.
”Cele mai scumpe pachete se vând întotdeauna primele, omul cumpără ce-i mai scump ca să fie sigur că sunt serviciile bune”, spune Dorin Beu, președintele filialei Sibiu a Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural.
Turiștii care vin de Paști în Mărginime sunt în principal din București și zona de câmpie, dar sunt și doritori din județe precum Iași sau Timiș. Gazdele îi așteaptă cu bucate tradiționale pregătite ”ca la mama acasă”, turiștii pot vizita mânăstirile din zonă sau pot participa la obiceiuri tradiționale cum sunt stropitul sau dansul călușarilor din prima zi de Paști, de la Rășinari.
Paşti în complexele balneare de la Ocna Sibiului şi Bazna
Turiști din București, dar și arădeni sau piteșteni vor sărbători anul acesta Paștele în complexul balnear din stațiunea Ocna Sibiului. Până acum, gradul de ocupare este de aproximativ 20 la sută, iar turiștii scot din buzunar 899 de lei de persoană pentru 3 nopți de cazare la 4 stele și pensiune completă.
”Ca și puncte de atracție, în pachetul de Paști sunt incluse două excursii, una la mânăstirea Sădinca, în cursul zilei de sâmbătă, și una la Muzeul Astra din Sibiu, în ziua de Paști”, explică Daniela Vlad, directorul complexului de la Ocna Sibiului.
Pe lângă excursii, pe turiști îi așteptă bunătăți tradiționale, în ziua de Paști la prânz vor servi miel la proțap, iar pe parcursul sejurului beneficiază și de pachetul de agrement care include acces la piscina cu apă dulce, bazinul cu apă sărată, sauna uscată și umedă și sala de fi