Osteria Gorgia - si putini observa din prima ca nu e « Osteria Georgia » sau, si mai rau, «Osteria Gioia» - e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la inceputul anului 2012 chiar pe bulevardul Primaverii, acolo unde a fost un alt restaurant inainte, "Brown Sugar", care s-a stins dupa mai putin de doi ani de viata aproape nestiut de nimeni, nici macar de locuitorii din zona ai bogatului cartier. E ultimul restaurant intrat pe celebra strada si al doilea in linie dintre cele patru care sunt aproape lipite unul de altul.
Patronul Osteriei Gorgia, un fost director de marketing pe niste mari trusturi de presa, si-a asumat un mare risc luand o vila imensa pentru asa ceva, in cea mai scumpa zona a Bucurestiului. Intr-adevar, toata constructia are vreo 3 sau 4 niveluri si tot pe atatea terase, acoperite cele mai multe, dintre care cea mai spectaculoasa e pe acoperisul cladirii. E o vila construita dupa Revolutie, cu o arhitectura care mie mi se pare oribila, mai ales printre casele vechi si boieresti din Primaverii, insa despre care proprietarii spun ca e mentionata in revistele de arhitectura drept ceva cu care ei au de ce sa se mandreasca. Casa a fost inchiriata de catre Vodafone, la inceputuri, drept locuinta oficiala a primilor presedinti ai firmei.
Eu am vazut casa si goala, cand mi s-a parut sinistra, insa cei de la Osteria Gorgia au facut o investitie consistenta in amenajari interioare, decoruri si mobilier, toate bine alese si de buna calitate, incat locul arata foarte bine, chiar spectaculos in unele parti. Cand am ajuns noi acolo inca nu reusisera sa amenajaze decat parterul, primul etaj si terasa acoperita de la parter, terasa care inconjoara casa - un lucru foarte bine facut, dupa cum am incercat sa surprindem si in poze.
Meniul e italienesc la Osteria Gorgia, dupa cum era si de asteptat, mai ales ca au adus si un italian in bucatar