O femeie din Mihalţ s-a săturat să mai scoată capul pe geam şi să vadă preoţi îngropând morţi, iar în acest sens s-a adresat instanţelor de judecată din Alba Iulia. Ana Rusu deţine o proprietate lângă cimitirul din Mihalţ, iar de ani de zile singura privelişte pe care o are este cea a sicrielor şi mormintelor care sunt amplasate la câţiva metri de locuinţa sa. Femeia a depus o plângere la Judecătoria Alba Iulia şi cere preotului greco-catolic din localitate daune morale şi materiale în cuantum de 170.800 de lei.
În decursul anilor, Ana Rusu a atras de mai multe ori atenţia oamenilor legii că cimitirul greco-catolic din Mihalţ este amplasat prea aproape de proprietatea personală şi chiar că acesta ar trece pe terenul ei. Femeia susţine că mormintele sunt singura ei panoramă şi ar vrea ca preotul de acolo să nu mai îngroape morţii la câţiva paşi de grădina ei. De altfel, Judecătoria Alba Iulia s-a pronunţat în urmă cu câţiva ani definitiv privind situaţia acestui cimitir şi a dispus obligarea preotului să sisteze efectuarea de înhumări acolo. Mai mult decât atât, se pare că întreg cimitirul ar funcţiona nelegal, deoarece nu ar fi întrunite toate documentaţiile de funcţionare. La un moment dat, preotul a şi fost obligat de instanţă deshumeze unul dintre cadavrele amplasate în apropierea proprietăţii femeii, dar, în apel, această decizie a fost anulată.
Pe de altă parte, preotul greco-catolic vine în faţa instanţei şi prezintă avize de la DSP Alba prin care i se permite înhumarea morţilor în această locaţie.
Ana Rusu a înregistrat o nouă plângere pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar dosarul este în curs de judecată. Femeia cere daune materiale de peste 25.800 de lei, pentru că, din cauza amplasării cimitirului, ar fi scăzut valoarea proprietăţii personale, dar şi daune morale de 150.000 de lei pentru starea de disconfort pe care i-o creează înhumarea