Gheorghiţa Mihai (54 ani) din Râmnciu Vâlcea, care lucrează la spălătoria Maternităţii din oraş, a câştigat în instanţă un proces cu primăria orașului aceasta fiind obigată să-i plătească o daună morală de 10.000 de lei pentru că femeia a fost muşcată de câinii maidanezi. Gheorghiţa Mihai (54 ani) din Râmnciu Vâlcea, care lucrează la spălătoria Maternităţii din oraş, a câştigat în instanţă un proces cu primăria orașului aceasta fiind obigată să-i plătească o daună morală de 10.000 de lei pentru că femeia a fost muşcată de câinii maidanezi.
Edilii din oraș spun că vor face recurs, aceștia dând vina pe vidul legislativ, întrucât la Parlament există o lege privind gestionarea câinilor fără stăpân, pe care judecătorii Curții Constituționale au retrimis-o deputaților să o modifice, întrucât aceștia consideră că eutanasierea în masă a maidanezilor ar încălca dreptul la viață al animalelor.
În replică, inițiatorul Legii privind gestionarea maidanezilor deputatul PDL Ștefan Pirpiliu crede că procesele celor mușcați de câinii vagabonzi cu primăriile se vor înmulți pe zi ce trece, întrucât acestea sunt responsabile de existența acestora pe domeniul public.
Liderul PDL sector 5 face încă odată un apel către colegii săi parlamentari, să vină la muncă și să modifice în folosul oamenilor, amendamentele respinse de judecătorii Curții Constituționale, care consideră că eutanasierea în masă nu respectă dreptul la viață al animalelor.
”Gestul doamnei din Râmnicu-Vâlcea este unul normal, atâta timp cât a fost mușcată pe domeniul public care este administrat de primărie. Maidanezii nu au ce căuta pe străzi, ei trebuie strânși, duși în adăposturi și adoptați. Aceste procese vor lua amploare, întrucât oamenii s-au săturat să stea pasivi și să sufere din cauza maidanezilor. Cred că și asociațiațiile care doresc ca acești câini să fie pe străzi, ar trebui sancționate, în