Deputatul Mihail Boldea a fost adus, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă cererea lui de eliberare sub control judiciar.
În 2 aprilie, instanţa supremă hotărâse ca Mihail Boldea să rămână în arest, fiindu-i respins recursul împotriva emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Boldea a fost adus din Kenya şi încarcerat, după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea pentru a fi cercetat de către procurorii DIICOT, pentru fraude imobiliare.
Cei şapte inculpaţi din dosarul în care este implicat Mihail Boldea, între care şi fostul subprefect de Galaţi Aurica Luchiniuc, rămân în arest după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora.
Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.
Mihail Boldea ar fi falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galaţi, a cerut unor gălăţeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoşi, de condiţie modestă, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiţi falşi proprietari.
Totodată, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui ac