Pasca este un desert pe bază de brânză dulce de vacă. Datorită faptului că în compoziţia lui intră zahăr, stafide sau alte tipuri de fructe confiate, nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cu moderaţie, deoarece riscăm să ne îngrăşăm. Vă prezentăm mai jos trei reţete de pască.
Pască cu brânză dulce de vacă – varianta 1
Pentru aluat:
● 550 de grame de făină
● 125 de mililitri de apă călduţă
● 125 de mililitri de lapte călduţ
● 80 de grame de unt topit
● 150 de grame de zahăr tos
● un pliculeţ de drojdie uscată
● două gălbenuşuri
● un praf de sare
● coaja rasă de la o lămâie
Pentru umplutură:
● 300 de grame de brânză dulce de vacă
● un pliculeţ de zahăr vanilinat
● două fiole de esenţă de rom
● coaja rasă de la o lămâie
● 10 grame de griş
● 25 de grame de făină
● două ouă
● 100 de grame de stafide
● zahăr tos, după gust
Pentru uns pasca:
● un gălbenuş de ou
● 30 de mililitri de lapte
● miere pentru uns după coacere
Mod de preparare:
Stafidele le punem într-un bol, turnăm apa cât să le acopere şi le lăsăm să se înmoaie timp de 30 minute, maxim o oră, după care le punem într-o strecurătoare la scurs.
Apoi, punem brânza dulce de vacă într-un castron, adăugăm zahărul tos, esenţele de rom, zahărul vanilinat, coaja de lămâie, stafidele, ouăle şi amestecăm cu un tel până la omogenizare. În compoziţia rezultată adăugăm 10 grame de gris şi 25 de grame de făină şi amestecăm din nou cu telul, până se omogenizează.
Aluatul pentru pască îl putem pregăti şi în maşina de făcut pâine, unde punem ingredientele în ordinea următoare: apă călduţă, laptele călduţ, untul topit în prealabil, gălbenuşurile, pliculeţul de drojdie, zahărul tos, coaja rasă de lămâie, făină şi sarea. Atenţie, untul trebuie să fie călduţ,