În Capitală, edilii din două sectoare au amenajat corespunzător spaţii unde amatorii de fripturi şi mititei pot aprinde focul fără teama de a fi amendaţi.
Noua lege a picnicului, recent adoptată, restricţionează spaţiile publice unde amatorii de fripturi şi mititei făcuţi la grătar se pot desfăşura fără să rişte amenzi usturătoare. Actul normativ spune că astfel de activităţi pot fi făcute numai în locuri special amenajate de către autorităţi şi dotate corespunzător.
În Bucureşti, în acest moment, sunt două astfel de zone. Una este în Parcul Tineretului, lângă Palatul Copiilor, în sectorul 4. Acest perimetru era folosit de mai mult timp de bucureştenii amatori de mititei. După intrarea în vigoare a noii legi, primăria de sector a amenajat locul şi l-a dotat cu grătare fixe, coşuri de gunoi, apă curentă, măsuţe şi bănci.
Cel de-al doilea se află în sectorul 6, în spatele Parcului Crângaşi către Lacul Morii. Aici, edilii au montat cinci grătare, măsuţe şi bănci pentru cei care vor să petreacă la iarbă verde în Capitală.
Cei care aleg să iasă din oraş trebuie să ştie că focul la grătare nu mai poate fi aprins decât în Complexul Pustnicu şi în Rezervaţia Naturală Comana pentru că doar aici există dotările prevăzute de lege.
Sunt însă şi locuri unde picnicul este acceptat, dar fără să fie permisă aprinderea focului şi implicit, a grătarului. Astfel, cei care vor să se bucure pur şi simplu de o masă în aer liber, o pot face în pădurile Cernica, Bragadiru, Brăneşti, Călugăreni şi Complexul Astoria de la Snagov, dar
trebuie să-şi aducă bucatele deja gătite de acasă. Legea interzice amatorilor de ,ese la iarbă verde să spele obiectele folosite la această activitate în vecinătatea zonei special amenajate, să hrănească animalele sălbatice sau să posteze mesaje. Actul normativ mai spune că petrecăreţii trebuie să păs