Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, ca inadmisibilă cererea deputatului gălăţean Mihai Boldea de a fi eliberat condiţionat din arest preventiv, decizia nefiind definitivă.
Boldea poate face contestaţie la completul de cinci judecători al ICCJ.
Deputatul PDL Mihail Boldea a fost adus, marţi, la instanţa supremă, unde s-a judecat cererea lui de eliberare sub control judiciar, părţile punând în discuţie admisibilitatea unei astfel de solicitări.
Miercuri, ICCJ a respins ca inadmisibilă această cerere.
În 2 aprilie, instanţa supremă hotărâse ca Mihail Boldea să rămână în arest, fiindu-i respins recursul împotriva emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Boldea a fost adus din Kenya şi încarcerat, după ce Parlamentul, în 20 martie 2012, i-a ridicat imunitatea pentru a fi cercetat de către procurorii DIICOT, pentru fraude imobiliare.
Cei şapte inculpaţi din dosarul în care este implicat Mihail Boldea, între care şi fostul subprefect de Galaţi Aurica Luchiniuc, rămân în arest după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora.
Curtea de Apel Galaţi a respins ca nefondate solicitările inculpaţilor de înlocuire a arestării cu interdicţia de a părăsi localitatea şi a decis să prelungească mandatele de arestare cu 30 de zile pentru Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr.
De asemenea, în cazul Auricăi Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi, instanţa a decis prelungirea mandatului de arestare cu 19 zile.
În 16 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi a