Preţul mieilor în prima zi de comercializare a lor în Craiova nu a coborât sub 14 lei/kg în viu
Comercianţii de miei din Dolj - şi nu numai - încearcă, de ieri, să-şi „scoată pârleala“ din buzunarele craiovenilor, cărora le oferă mieii cu 14 lei/kg în viu, deşi preţul în restul judeţului rareori depăşeşte 10 lei/kg.
Cu acte sau deloc
Ieri a început comercializarea de miei în Craiova. În acest an, spaţiile destinate desfacerii şi sacrificării mieilor de Paşte n-au mai fost amenajate în Piaţa Chiriac, ci în Piaţa Brestei. Programul acestei pieţe va fi de luni până vineri, între 8.30 - 18.00, iar sâmbătă, de la 8.30 la 14.00. Piaţa e asigurată şi cu pază, atât prin paznicii proprii, ai SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, cât şi cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiei.
Condiţiile sunt mult mai bune decât în alţi ani, întrucât aici spaţiile sunt acoperite, iar sacrificarea şi tranşarea au loc într-o încăpere cu geamuri de la capătul pieţei, transformată în măcelărie, unde clienţii pot să urmărească în detaliu tot ce se întâmplă cu animalul pe care l-au achiziţionat.
De sacrificare şi tranşare nu se ocupă măcelari de ocazie, ci o firmă care are personal specializat.
„În sala special pregătită există opt posturi de sacrificare, unde se pot sacrifica simultan tot atâţia miei. Firma care se ocupă de asta are opt măcelari, plus doi de rezervă, care lucrează când se odihnesc colegii lor. Este o societate comercială specializată cu care avem contract, ca să nu mai facem noi convenţii cu fiecare dintre măcelari. În permanenţă, în interiorul camerei de sacrificare şi tranşare există un medic veterinar, care verifică atât carnea, cât şi organele interne ale animalelor sacrificate“, a declarat Bogdan Apostol, director executiv al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Accesul în piaţă este permis doar comercianţilor cu acte în regulă. „În