De-a lungul timpului, oamenii au inceput sa gateasca si mancaruri mai putin conventionale, facute din porcusori de Guineea sau pui vii de caracatite, care ar fi respinse de foarte multe persoane.
Potrivit Bing, iata ce mananca unii dintre cei mai curajosi si curiosi oameni din intreaga lume. Asta, ca sa apreciezi mai mult ce vei avea data viitoare pe masa.
1. Scorpioni, viermi de matase, stele de mare - China
China este tara in care se consuma cele mai multe mancaruri ciudate, de la penis de cerb, despre care se crede ca este afrodiziac, pana la vietuitoare ca scorpioni, viermi de matase sau stele de mare. Acestea din urma se vand gatite, cel putin intr-o piata din Beijing.
2. Porcusori de Guineea, Ecuador
Pentru multi europeni si nu numai, porcusorii de Guineea sunt niste animale de companie deosebite, insa, pentru multi locuitori din regiunile muntoase ale statelor Peru, Bolivia si Ecuador, acestia reprezinta o delicatesa locala. Aici, acesti porcusori sunt crescuti special pentru consumul alimentar, indeosebi pentru ocazii speciale si celebrari.
In aceste tari exista mai multe restaurante specializate in a gati porcusorii de Guineea, care sunt de regula fierti si apoi fripti, iar turistii sunt incurajati adesea sa incerce carnea lor grasa, cu gust ca de pui.
3. Balut, Filipine
Balut este un fel de mancare ce presupune fierberea unor embrioni de rata la 18 zile dupa ce oul a fost pus la clocit, fiind consumat in Filipine, dar si in unele parti ale Asiei de Sud-Est. In Manila, Filipine, la aproape fiecare colt de strada exista persoane care vand astfel de oua calde.
4. Fructul durian, Asia de Sud-Est
Gasit in multe magazine alimentare din Asia de Sud-Est, fructul durian reprezinta o gustare populara, dar care miroase