Deliciile de pe masa de Paşte pot fi sursa unei toxiinfecţii alimentare - o boală acută, care nu te omoară (de regulă), dar nici nu te lasă să trăieşti liniştit şi să te bucuri de Sărbători. Dr. Elena Mihai, specialistul Libertăţii, îţi spune ce pericole se ascund în preparatele tradiţionale şi cum să le ocoleşti. Deliciile de pe masa de Paşte pot fi sursa unei toxiinfecţii alimentare - o boală acută, care nu te omoară (de regulă), dar nici nu te lasă să trăieşti liniştit şi să te bucuri de Sărbători. Dr. Elena Mihai, specialistul Libertăţii, îţi spune ce pericole se ascund în preparatele tradiţionale şi cum să le ocoleşti.
Se alterează repede, dacă nu este ţinută la rece, deoarece conţine multe proteine - substanţe care favorizează dezvoltarea bacteriilor.
Fără ele, Paştele nu este sărbătoare. Numai că...
Verdeţurile sunt pline de vitamine, dar...
Peştele este un aliment pe cât de savuros, pe atât de sănătos. Dar este şi unul dintre cele mai periculoase alimente: pe de o parte, se alterează foarte uşor; pe de alta, poate conţine diverse bacterii şi substanţe toxice provenite din apa din care a fost pescuit. Uite ce trebuie să ştii, când vrei să găteşti peşte. Poate fi contaminat cu...
Oricât de proaspete şi de curate ar părea alimentele pe care le-ai cumpărat, spală-le foarte bine înainte de a le găti.
Cumpără numai vopsele pentru ouă pe bază de pigmenţi autorizaţi alimentar sau colorează- le natural, folosind coji de legume roşii (ceapă, sfeclă, varză), urzici etc.